torstai 8. elokuuta 2013

Kestopigmentoinnit

Kosmeettinen kestopigmentointi tarkoittaa kulmakarvojen, silmän- ja huultenrajojen pysyvää korostamista, se on tietynlainen "kestomeikki". 

Kestopigmentoinnit ovat todella suosittuja. Ne helpottavat nykypäivän kiireisten ihmisten arkea huomattavasti ja tuovat myös helpotusta niille jotka jo kärsivät ikänäöstä.
Kysynnän kasvun myötä alalle on tullut paljon tekijöitä. Siksi kannattaakin tehdä huolellinen taustatutkimus ja selvittää tarkkaan ammattitaitoinen kestopigmentoija ennen kuin päättää ottaa kestopigmentoinnit kasvoihin.

Kestopigmennoinnit pysyvät ihossa 2-5 vuotta ja haalistuvat pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä. Pigmennoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla hoitoa muutaman vuoden välein.

Kestopigmentointiin varataan aikaa 1-3 tuntia.

Kulmien kestopigmentoimisen kulku


Mallina meillä toimi Ilona, joka saapui kulmien kestopigmentointiin. Ilona oli itse meikannut kulmakarvansa ja toivoi kestopigmentoinnin lopputuloksen olevan mahdollisimman yhdenmukainen. 

Käsiteltävä alue puudutetaan ennen kestopigmennoinnin aloittamista, jotta käsittely olisi mahdollisimman kivutonta ja mukavaa asiakkaalle. Puudutteet ovat geelimäisiä reseptivapaita pintapuudutteita.Tässä Ilona on puudutuksen jälkeen. Kuvasta näkyy hyvin Ilonan omat kulmakarvat ja syy siihen miksi Ilona tahtoi kestopigmentoidut kulmakarvat.


Kestopigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolella asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Suunnittelu tehdään paikanpäällä yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.
Tässä Ilonalle on luonnosteltu piirtäen kestopigmentointivärillä kulmien muoto ja värisävy. 
Toinen kulma on jätetty vielä piirtämättä, jotta ero kulmien välillä erottuisi selvemmin.


Tässä ensimmäinen kulmakarva on kestopigmentoitu yhteen kertaan. Nyt luonnostellaan malli toiseen kulmakarvaan. Kulmakarvat mitataan tarkkaan ja tarkistetaan symmetria.


Luonnoksen tekemisen jälkeen yhdessä asiakkaan kanssa katsotaan onko suunniteltu kulma hyvä ja mahdollisimman symmetrinen ensiksi tehdyn kulmakarvan kanssa. Asikkaan hyväksyttyä luonnos aloitetaan kestopigmetoiminen.


Molemmat kulmakarvat käydään kestopigmentoimisen aikana läpi kahteen kertaan. 
Ensimmäisen kestopigmentointi kierroksen jälkeen tarkastellaan molempien kulmakarvojen symmetrisyys ja tehdään mahdolliset korjaukset.Kestopigmentointi käsittelyssä väriaine viedään ihon epidermiskerrokseen kestopigmentointineulalla.
Ilonan valmiit kulmien kestopigmentoinnit näyttivät välittömästi kestopigmentoimisen jälkeen tältä. Kestopigmentointeihin tehdään vielä jälkipigmentointi n. 4-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Jälkipigmennoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmennoinneista kauniit ja kestävät. 
Jälkipigmentoinneissa pystytään vielä korjaamaan mallia tai tummentamaan värisävyä.

Kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina n. 30%-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi.

 

Kestopigmentoijamme:

Jenni Määttä on tehnyt kestopigmentointeja vuodesta 2005.
Hän toimii laadukkaan Sveitsiläisen kestopigmentointi merkin Swiss-Colorin kouluttajana.
Jenni tekee myös yhteistyötä Tilkan sairaalan kanssa. Hän hoitaa siellä rintasyöpäleikkausten jälkeen tehtävien korjausleikkausien jälkeisiä rintapigmentointeja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti